Ylläpitäjän tervehdys

Hei kaikki! Olen Teppo ja kerron tässä hieman miten olen päätynyt näiden sivustojen ylläpitoon.

Vuonna 2017 iskäni Alpo “Api” Kuusela poistui joukostamme ja hän oli aloittanut HTML-pohjaisten sivujen ylläpitämisen ystävälleen Matti Rag Paanaselle.

Kun Alpo oli poissa sivuilla ei ollut ylläpitäjää ja niinpä Matti alkoi kysellä löytyykö ketään ylläpito taitoista henkilö meissä Alpon jälkipolvessa.. Meitä olisi käytännössä ollut parikin vaihtoehtoa, mutta velipojilla ei ollut taitoa tai aikaa, joten minä ilmottauduin vapaaehtoiseksi.

Olen itse koulutukselta datanomi, eli tämä ylläpito ei ole senkään puolesta itselleni ihan vieras, vaikka en niitä töitä juuri ole tehnytkään, mutta onhan minulla itsellä iso tepish.net sivusto kokonaisuus jota ylläpidän.

Kaikeksi onneksi olen HTML-kielenkin opiskellut jo 2000-luvun alussa ennen datanomi opintoja, joten sekään ei tuottanut ongelmaa. Niinpä aloin ylläpitää tuolloin mattirag.com alaisia sivuja, jotka sittemmin kaapattiin ja niille tupsahti jotain ihan muuta… Matti oli jotenkin sählännyt URL maksunsa ja joku muu taho ehti siepata kyseisen osoitteen. Niinpä tuolloin vaihdettiin URL mattirag.fi osoitteeseen.

Loin Matille myös hänen suuren ihailunsa arvoiset Virtuaali ragala sivustot pikkuisena ylimääräisenä harrastus hommana, jotta Matille saatiin myös hieman uudemmat sivut, kuin HTML. Matti halusi kuitenkin yhä pitää myös HTML-sivunsa, joten olkoon niin myös jatkossakin, ainakin minun puolestani.

NYT 2023 mattirag.com oli taas vapaa, joten nappasin sen takaisin ja nyt n. vuosi Matin poismenon jälkeen jatketaan jälleen vanhassa osoitteessa ja ainakin nyt tämä seuraava vuosi pari ollaan tässä osoitteessa 😉

Eli toivotan omasta puolestani iloisia vierailuja Matti Rag Paanasen uusitussa mattirag.com osoitteessa

Terveisin. Teppo Kuusela 2023